За мен

Привет! Казвам се Мартин и имам честта да ви приветствам в моето лично пространство в Интернет. Ако сте дошли тук, тогава вероятно съм предизвикал някакъв интерес. Следващите няколко реда ще дадат някаква минимална информация за мен, за да се запознаем. Макар и сигурно никога да не сме се виждали, аз се радвам, че имате интерес към моите писания тук. Публикувам матеиралите под Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) лиценз.

Роден съм и живея в София, с всичките предимства и недостатъци от това. Имах възможност още от ранна възраст да се впусна в множество игри на въображението и винаги съм имал разнообразни интереси. Това, естествено, ми помогна много в бъдеще, когато започнах да търся къде да се насоча в жизнения ми път. Винаги ми е било интересно да науча повече за другите, затова и съм се интересувал от теми като антропология, религия, социология, философия и др. Естественият ми избор бе да избера хуманитарно образование, затова и в бакалавърската си степен избрах специалност Книгоиздаване (ФЖМК, СУ). Гордея се с това, че именно тук добих всеобхватни познания в темите, които ме интересуват. Тук, в този блог, ще намерите често препратки към теми, които са ме вълнували по време на моето следване. Завърших и магистратура по Онлайн журналистика и медии (отново в СУ), в която разработих една наистина вдъхновяваща теза, свързана с ретрофутуристичната музика.

Професионалния ми път винаги е бил свързан с писане. Още от втори курс започнах първите си професионални стажове в онлайн медии, като имам много богат опит в темите за технологии и култура. Мога да ви бъда полезен и като потребител, вероятно част от моите ежедневни сблъсъци ще бъдат описани и тук.

Целта на този блог е да бъде емоционален и интелектуален „отдушник“ на ежедневието ми. Със сигурност това не означава, че имам за цел да пускам материали тип „постове“, а по-скоро структурирани теми. Не мога да предвидя до каква степен те ще са в едно тематично поле, може би съдържанието тук ще бъде толкова разнообразно, колкото е и всичко около мен.

Запазвам си това местенце, за да структурирам и някои от нещата, които съм правил. Гордея се с факта, че преди години се занимавах със синтезирането на интересни звуци с виртуални инструменти. Публикувах някои от моите експерименти в този Freesound профил. Едно от музикалните изпълнения, които включват мои звуци е Midnight Radio. В краткият филм Normal също се използва мой звук. Друг пример е канала KalumpaDumps.

Своебразното ми портфолио от дейности включва следните мои публикации:

Редакторска и публицистична дейност в следните сайтове:

Публикации в български електронни медии:

Публикации на английски език:

Отзиви за музика:

Можете да ми пишете на този адрес: mbeltov [at] gmail [точка] com